A padlizsánt több érdekes névvel is illetik: török paradicsom, török paprika, tojásgyümölcs és érdekes módon a burgonyafélék családjába tartozik, nevével ellentétben viszont Kelet – Indiából származik. De nevek és származások ide vagy oda, én nagyon szeretem, mert rengeteg verzióban felhasználható, például padlizsánkrémként.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 2 db padlizsán
- 4 teáskanál mustár
- 2 teáskanál natúr joghurt
- 1 teáskanál összevágott petrezselyem
- 1 kávéskanál só
- 5 tekerés tarkabors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál friss citrom leve
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A padlizsánokat mosd meg és hosszában vágd fel. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a félbevágott padlizsánokat sózd és borsozd meg, majd a vágott felükkel lefelé helyezd a tepsibe. 10 perc sütés után fordítsd meg a padlizsánokat. 20 perc alatt készre sülnek.
A megsült padlizsánok húsát kanalazd ki, a natúr joghurttal és a mustárral turmixold le. Ezután keverd hozzá a fűszereket. Gyakorlatilag el is készült. Fogyasztás előtt pár órára tedd hűtőbe.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Koczkás Zsóka mondta
Szia Dia
Imádom a receptjeidet. Ezt a krémet én is szoktam készíteni, a családom imádja, én még a nagymamámtól tanultam meg az elkészítését, mi egyébként “vinete” krémnek hívjuk. Már készítettem majonézes változatban is. Nagyon szeretjük friss pirítóssal.
Nálunk akkora sikere van, hogy kénytelen vagyok télre is elrakni belőle a fagyasztóba, de csak félkészen, pontosan csak a sütött állapotában és ha előveszem csak ízesítenem kell. Így a télbe is be tudok csempészni egy kis nyári ízt.
Üdvözlettel
Zsóka
ui: várom továbbra is a recept ájánlataid
Gasztrozseni mondta
Kedves Zsóka,
Köszönöm, nagyon kedves Vagy!
A fagyasztás jó ötlet, ezt én is ki fogom próbálni.
Szoke Erzsebet mondta
Nekem is az egyik kedvenc nasim, eddig en olive olajjal keszitettem es sok sok fokhagymaval, de ezt is megprobalom, mar sokmindent en is joghurttal keszitek. Koszi a finom recepteket. Erzsi
Gasztrozseni mondta
Kedves Erzsi,
Nagyon szívesen a receptet, remélem ízleni fog.
Szoke Erzsebet mondta
Nekem is az egyik kedvenc nasim, eddig en olive olajjal keszitettem es sok sok fokhagymaval, de ezt is megprobalom, mar sokmindent en is joghurttal keszitek. Koszi a finom recepteket.
S megjegyzem, hogy tegnap “rakott padlizsant ” keszitettem vacsorara es nagyon finom lett. Erzsi
jLaca mondta
Szia Dia Kedves!
Ismét ragyogó recepttel örvendeztettél meg… Ha nem szólok hozzá előző receptjeidhez, csupán elfoglaltságom, lustaságom,/nemkivánt törlendő/
-miatt történik… A padlizsánkrém a kedvencem,sokféleképpen készítem, általában
sültpaprika hússal együtt turmixolom sok fokhagymával és mustárral/kevéssel/
vmint kevés olivaolajjal krémesitem… Az arányok sokat számitanak / ja, sózni is szoktam./
Amint tehetem, megpróbálom ezt a kefires/yoghurtos módozatot is…
Kíváncsian várom további receptjeidet is, üdv . Laca
Gasztrozseni mondta
Kedves Laca,
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept!
Edit mondta
Nekem ettől egy bonyolultabb receptem van, de ezt ki fogom próbálni.
Gasztrozseni mondta
Kedves Edit,
Remélem az én receptem is ízleni fog.