Nem csak hétköznapokra ajánlom ezt az ételt, hanem nagyobb összejövetelekre is kiváló. Gyorsan elkészítheted, hiszen nem kell vele sokat pepecselni. Az íze pedig nagyszerű, az édes és a csípős íz találkozásának köszönhetően. Nálunk osztatlan sikert aratott az összes vendég körében.
A csirke szárny nem a csirke legnépszerűbb része, pedig nagyon sokféleképpen elkészíthető. Még a legnagyobb kritikusokat is le lehet venni a lábukról, ha a csirke szárny ropogósan és ízletesen van elkészítve.
Ezeket a szárnyakat nyáron grillen is elkészítheted, a siker garantált.
Hozzávalók a páchoz:
- 5 evőkanál akácméz
- 2 teáskanál durvára darált szárított chili
- 2 lime leve
Hozzávalók:
- 80 dkg csirke szárny
- só
A csirke szárnyakat mosd meg alaposan, majd hagyd őket megszáradni. Ha már nem nedvesek dörzsöld be őket sóval.
Készítsd el a páclevet. A mézet keverd el a lime frissen facsart levével, majd mehet bele a chili. Én azt javaslom, hogy a chilit folyamatosan adagold hozzá, így könnyen tudod ellenőrizni, hogy mennyire lett csípős a pác. Ezek a mennyiségek egy közepesen csípős pácnak felelnek meg.
Miután elkészítetted a pácot, a csirke szárnyakat forgasd bele. Minden szárnyra jusson a pácból. Hagy állni őket így, legalább két órát, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor a pácolási idő lejárt, a sütőt melegítsd elő 190 C fokra.
Tedd a csirke szárnyakat a páclével együtt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tepsit fedd le alufóliával, és mehet a sütőbe 20 percre. Ennyi idő alatt a hús szépen átpuhul, megpárolódik a pácban. 20 perc után a sütőt tekerd fel 220-230 C fokra, és ha van rá lehetőséged, tedd grillező funkcióra. Így a csirke szárnyak elkezdenek szépen megpirulni, és a méztől ropogósak lesznek. Nagyjából 10 percre van szükség. Én a 10 perc lejárta után megfordítom őket, hogy mind a két felük szép pirosra süljön.
Kissé pikáns, kissé édes lesz a végeredmény, amelynek lehetetlen ellenállni.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
sasvári mária mondta
A mézet mivel tudnám helyettesíteni????
Gasztrozseni mondta
Kedves Mária,
Ezt találtam méz helyett neked. Talán jó lehet:
https://www.chminusz.hu/webaruhaz/reszletek/346/dia-wellness-maci-sweet-mezhelyettesito-300-g
Pintér Éva mondta
Én is előre szoktam elkészíteni amit lehet, aminek állni kell kicsit, valóban akkor nem fárad el az ember mire a vendégek megérkeznek, legfeljebb a terítés, marad, vagy tészta kifőzés, krumpli sütés, ami igazán frissen jó.
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Örülök, hogy hasonlóan vélekedünk erről a kérdésről.
Diána mondta
Kedves Dia!
Más hússal (szárnyassal) is javaslod ezt a pácot? Például pulykamellel? Valamint a chillit curryvel vagy cayenne borssal ki lehet váltani?
Diána mondta
Köszönöm válaszod!!! :)
Gasztrozseni mondta
Kedves Diána,
Természetesen készítheted másféle hússal is.A chilit leginkább csípős pirospaprikával tudod helyettesíteni, de a cayenne bors is jó lehet, mivel az is egy paprikaféle.
Éva mondta
Kedves Dia!
Nagyon jól hangzik ez a recept, ki fogom próbálni.
Üdvözlettel Éva.
Gasztrozseni mondta
Kedves Éva,
Bízom benne, hogy ízleni fog!
Ágnelli Lajosné ( Júlia) mondta
Kedves Dia! Köszönöm a receptet ki fogom próbálni!
Gasztrozseni mondta
Kedves Júlia,
Nagyon szívesen, bízom benne, hogy ízleni fog!
Friedmann Irén mondta
Kedves Dia!
Nagyon hasonló az ízlésünk, sok olyan receptet teszel közzé, amit már régebben is készítettem illetve nekem is kedvencem. Ilyen ez a csirkeszárny is. Igazán ínycsiklandó étel, nem drága és sok salátával nem is hizlal. További sok sikert!
Magulya Lívia (Lina) mondta
Kedves Dia!
Köszönöm ezt a különleges pikáns, ugyanakkor egyszerű és gyorsan elkészíthető receptet. Nagyon ízlett és megfogott a pikáns íze. Holnap megsütöm másodszor is, bár először csirkecombbal készítettem, mert nem volt friss a hentesél a szárny, de úgy is tökéletes volt :).
Üdvözlettel, további sok sikert kívánva:
Lina
Gasztrozseni mondta
Kedves Lina,
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett.
BizarreRitual mondta
Kedves Dia!
Kipróbáltam az Ön által feltüntetett receptet. Nem akarok illedelmetlennek tűnni, de nekem ez nem jött be annyira. Szerintem túl sok volt a lime, illetve nem emlitette, mekkora lime-ot kellene felhasználni. Én 2 nagyobb darabot használtam és nagyon sok leve lett a pácnak. És a csirke ezáltal nem édes-csipős lett, hanem inkább savanykás-pikáns, amiért viszont kár, mert pont a fénykép vitt rá, hogy tegyek egy próbát.
Továbbá, nem tudom, hogy hibát követtem el e azzal, hogy előbb jénai tálban sütöttem és aztán inkább nagyobb tepsibe raktam át. A párom azt mondta, hogy a csirke egy kicsit “májra” emlékeztette.
Amúgy nem lett volna ezzel a kajával semmi baj. Izlett, mert hazudnék, ha mást irnák, de mégis nem az volt, amire számitottam.
Üdvözlettel BR
Gasztrozseni mondta
Kedves BizarreRitual,
Sajnálom, hogy a recept nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.