Ezt a nagyszerű köretet Horvátországban kóstoltam először és rögtön beleszerettem, annak ellenére, hogy nem vagyok egy nagy krumpli fogyasztó. Gyorsan elkészül, és ebben a formában szerintem nincs olyan ember aki ne enné meg szívesen a mángoldot vagy a spenótot.
Hozzávalók:
- 40 dkg mángold vagy spenót
- 40 dkg burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál só
- 5-6 tekerés színes bors
- 1 evőkanál olívaolaj
A burgonyát csak mosd meg, ne pucold meg, ugyanis héjában főzve sokkal jobb marad az állaga. Igyekezz közel azonos méretű burgonyákat választani, hogy egyszerre főjön meg az összes. Onnan tudod, hogy megfőtt a burgonya, hogy egy hegyes kést beleszúrva, a kés könnyedén belemegy. Burgonya mérettől függően nagyjából 20-25 perc szokott kelleni hozzá. A burgonyákról a forró vizet öntsd le, majd öntsd fel hideg vízzel, hogy gyorsabban lehűljenek, és meg tudd pucolni őket. Az így megpucolt burgonyákat kockázd fel és tedd félre.
A fokhagymát szeleteld fel vékony szeletekre, majd az olívaolajon kezd el megpárolni. Amikor a fokhagyma megpárolódott, add hozzá a mángoldot. Keverd össze alaposan, szórd meg a sóval és a borssal, majd fedd le, és hagyd, hogy a mángold is megpárolódjon. Ha a mángold már puha, keverd hozzá a burgonyát. Pár percig tartsd még a tűzön, majd vedd le és fedd le fedővel az edényt.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Némethné Icuka mondta
No ezt a mángoldos burgonyát kiprobálom..A turos meggyes táskát megcsináltam,de az enyém közelsem nézett ki kivülről ugy mint a tied,de azért elfogyott csolk Icuka
Gasztrozseni mondta
Kedves Icuka,
Szerintem tetszeni fog ez a köret, nekem is nagy kedvencem. Sajnálom, hogy nem lettek szépek a táskáid, de azért az ízükre remélem nem volt panasz.