Ez egy nagyon különleges desszert, mert a mák, a narancs és az alma különleges íz kombinációt alkot. Ehhez hasonlót Kecelen a Halászcsárdában kóstoltam, aztán megreformáltam a saját szájízem szerint. A töltelék pedig kap egy kis bátorítást a hozzáadott fehér rum által.
Hozzávalók a palacsinta tésztához (6 adaghoz):
- 20 dkg finomra őrölt teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 2 nagy tojás
- 2 dl tej
- 2 dl ásványvíz
- 2 evőkanál őrölt mák
- csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 60 dkg alma
- 1 evőkanál méz
- 1 kezeletlen narancs leve és reszelt héja
- 2 evőkanál fehér rum
- 1 teáskanál fahéj
A tésztához a tojásokat verd fel, apánként adagold hozzá a lisztet, a sót, a tejet és az ásványvizet. Az egészet botmixerrel keverd csomómentesre. Majd fakanál segítségével keverd hozzá a mákot is.
A tésztát 20 percig pihentesd.
A tésztát a sütés előtt keverd fel.
A palacsintasütőt hevítsd fel, majd vékonyan kend meg olívaolajjal. Picit megint hevíts rajta, majd merj bele egy kis merőkanálnyi tésztát, és a serpenyő mozgatásával egyengesd el.
Fontos, hogy ne legyen lyukas a tészta.
Süsd meg a palacsinta egyik oldalát, majd fordítsd meg és a másik oldalát is süsd arany barnára.
Ezt folytasd addig, míg tart a tésztából.
A töltelékhez az almát hámozd meg és kockázd fel. A mézet egy magas peremű serpenyőben hevítsd fel, add hozzá az almát, a narancs levét, a rumot, a fahéjat és párold meg az almát.
A reszelt narancshéjat a végén add hozzá.
A palacsintákat töltsd meg almás töltelékkel és tálald még forrón!
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?