Ezt a desszertet egy hasonló ízvilágú fagyi ihlette, amit idén nyáron fedeztem fel. Mivel lassan beköszönt az ősz, és a fagyi szezon is lecsengőben van, arra gondoltam egy kevésbé hideg desszert kiválóan felidézheti majd ezt a friss és üde nyári ízt, még a hideg téli estéken is.
Hozzávalók a panna cottához (2 nagy vagy 4 kis adaghoz):
- 4 dl 1,5 %-os tej
- 1dl natúr kókuszkrém
- 4 db lapzselatin
- 1 db vanília rúd
- 2 evőkanál kókuszreszelék
Hozzávalók az ananászréteghez:
- 3 dl 100%-os ananász lé
- 4 db lapzselatin
- 2 evőkanál rum
Kezdd a kókuszos réteggel.
A tejet és a kókuszkrémet öntsd egy lábosba, tedd bele a vanília rudat, a kókuszreszeléket és tedd fel főni. Ha a tejes, kókuszkrémes keverék felforr, vedd le a tűzről, vedd ki belőle a vanília rudat és add hozzá a lapzselatint. Addig keverd, míg a zselatin teljesen felolvad. Ezután időnkénti keverés mellett, hagyd kihűlni.
Ha teljesen kihűlt öntsd desszertes poharakba.
Szilárdulás után nem kell kiborítanod a poharakból, ezért olyan poharakat, tálkákat válassz, amelyekben szépen tudod tálalni.
Arra figyelj, hogy úgy oszd el a poharakban a panna cottát, hogy az ananász réteget még a tetejére tudd majd tenni.
4-5 óra alatt teljesen megszilárdul.
Ha a kókuszos réteg már teljesen megszilárdult, készítsd el az ananász réteget. Az ananászlét forrald fel, majd vedd le a tűről, add hozzá a rumot, és a lapzselatint. Hagyd teljesen kihűlni, majd öntsd a kókuszos réteg tetejére.
1-1,5 óra alatt az ananászréteg is megszilárdul.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Golarits Lica mondta
Csak egy aprócska megjegyzés: amiben zselatin van, az nem vegetariánus recept. Tudtommal a zselatint nem növényből állítják elő, sajnos. Vagy rosszul tudom? Bárcsak úgy lenne! :-)
Gasztrozseni mondta
Kedves Lica,
Én nem vagyok vegetáriánus, és ennyire még nem mélyedtem bele a témába, de elgondolkodtató amit írtál, hiszen a zselatin én is úgy tudom, hogy bőrből és csontenyvből készül.
Golarits Lica mondta
Kedves Dia, én 25 éve vega vagyok, tehát kicsit (?) ki vagyok rá élezve. Nem akartam az észt osztani, sajnos, más helyeken is simán vegetáriusnak írják a zselatinnal készült ételeket. Köszönöm a nyitottságodat.
Gasztrozseni mondta
Kedves Lica,
Nem vettem rossz néven, hogy megjegyezted, sőt örültem neki, hogy felhívtad rá a figyelmem.
Szoror mondta
Ennyire nem lehet valaki bigott vegetáriánus. Az ilyen ne sütit egyen , hanem jelentkezzen egy jó pszichológushoz.