A tészták nem tartoznak a legegészségesebb ételek közé, mégis a legtöbben nagyon szeretik, hiszen általában gyorsan, egyszerűen és számtalan variációban elkészíthetők. A lasagne is ilyen étel. Létezik a hagyományos paradicsomos, van belőle spenótos, spenótos-tojásos, csirkés-spenótos. De mi most kezdjük a hagyományos lasagne-vel, ugyanis ezt is el lehet készíteni egészségesebb változatban.
Profiterol di Bosco
Ez egy igazán különleges édesség és nem azért mert én találtam ki, hanem mert két desszertet kereszteztem. Na persze nem azért mert kettőt lapoztam a szakácskönyvben. Panna cottát szerettem volna vendégeimnek kínálni, az erdei gyümölcsmártást a szokott módon el is készítettem, viszont a már bevált lapzselatin hiányában, egy zseléfix nevezetű dolgot vettem. [Tovább olvasom…]
Olasz paradicsomleves
Egy könnyed olaszos fűszerezésű étel, mely egyszerű, gyorsan és könnyen elkészíthető, mégis megvan az a varázsereje, hogy képzeletben elrepít egy kellemes olasz tengerpartra, nyarat csempészve a pillanatba. Kóstold meg, a paradicsomleves ezen különleges fajtáját, betűtészta helyett zöld fűszerekkel.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások