Hétvégén kitaláltam, hogy a hét folyamán készítek juhtúrós sztrapacskát. Meg is vettem hozzá minden szükséges alapanyagot, aztán változott a terv és végül juhtúrós rakott csirkemell lett belőle. Nem bánom, ugyanis rövidebb ideig tart az előkészítése, mint a sztrapacskának. Arról nem beszélve, hogy egészségesebb is.
A juhtúró igazán pikáns ízt ad az ételeknek, de ha esetleg nem kedveled a juhtúrót, készítheted tehéntúróval vagy ricottával is.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 20 dkg juhtúró (én Kistelekit vettem)
- 1 nagy pohár (375 gr) natúr joghurt vagy 12 %-os tejföl
- 15 dkg trappista sajt
- 1/4 kávéskanál kakukkfű
- 1/4 kávéskanál oreganó
- 1 evőkanál olívaolaj
- bors
- só
Először a csirkemellet vágd fel körülbelül 1 cm vastag szeletekre. Mindegyik szeletet enyhén sózd és borsozd be, majd kicsit klopfold ki.
Egy serpenyőt melegíts elő, öntsd bele az olívaolajat, és ha az olaj is átmelegedett a csirkemell szeleteket süsd elő benne. Nem kel teljesen átsütni, csak, hogy mindkét oldaluk szép fehér legyen.
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A juhtúrót és a joghurtot keverd össze, add hozzá a fűszereket. Én sót nem tettem bele, hiszen a juhtúró anélkül is elég sós. A sajtot reszeld le.
Egy jénaiban kezd el rétegezni a hozzávalókat. Alulra kerüljön egy réteg csirkemell, rá egy adag juhtúrós joghurt, rá egy adag sajt, aztán megint csirkemell. Addig rétegezd így, míg elfogynak a hozzávalók. Én három réteg csirkemellet raktam. Úgy ügyeskedj, hogy a tetejére kerüljön a juhtúros joghurtból, és a legfelső réteg sajt legyen.
Lefedve mehet a sütőbe. 25 – 30 perc alatt a csirkemellek átsülnek. Ha már elkészült, a tetején a sajtot pirítsd meg.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Marcsi mondta
Szia Dia!
Ez a recept is jól hanzik, de ha szereted a póré hagymát, én hasonlót készítettem, csak a sajtra még hagymakarikákat is raktam, és így rétagenként, úgy is sikert aratott.Üdv Marcsi.
Gasztrozseni mondta
Kedves Marcsi,
A póréhagyma jól hangzik, biztosan pikánssá teszi ezt az ételt.
Hibszky Anna mondta
Kedves Dia!
Köszönöm a receptet, nagyon szeretem a júhtúrót, de tölteléknek még nem készítettem. Ki fogom próbálni! Anna
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Bízom benne, hogy ízleni fog.
Iza mondta
Milyen köret illik a juhtúrós rakott csirkemellhez?
Gasztrozseni mondta
Kedves Iza,
Én a következőket ajánlanám: barna rizs, párolt köles, párolt árpa.
someone mondta
Egy rakás moslék lett belőle, miután a hő hatására a joghurtból kivált a savó. Amúgy jó lenne, bár szerintem soha nem próbáltad ki… 180 fokon a joghurt savósodik, csak szólok
Gasztrozseni mondta
Kedves Someone,
Ezek a saját receptjeim, amelyeket egytől egyig én készítettem, úgyhogy kipróbáltam. Tisztában vagyok a joghurt tulajdonságaival és nálam ilyen probléma még nem fordult elő soha. Javaslom válasz más típusú joghurtot, vagy készítsd tejföllel.
someone mondta
bocs gasztró zseni
someone mondta
Hmmmm… ezt a receptet már biztosan nem próbálgatom zsenikém. Kár hogy a családomnak pizzát kellett rendelnem a vasárnapi ebéd helyett, a moslék meg landolt a kukában.
norb27 mondta
Holnap elkészítem, meglatjuk.
Erika mondta
Kipróbáltam, isteni!!!