Lassan vége a nyárnak, de ne hagyd elillanni a pillanatot! Használd ki a meleg, napsütéses napokat és menj ki a szabadba. A gyümölcsök, zöldségek sem fognak már sokáig ilyen frissen és üdén a rendelkezésedre állni (kivéve az import árut), ezért egyél belőlük annyit, amennyit csak tudsz. Ez a menü megállja a helyét, ha gyorsan szeretnél, finomat készíteni.
A húst sütheted akár grillen is, hiszen még ízletesebb, ha átjárja a pirosan izzó parázs füstje.
Mivel a húst nem zsiradékban pácolod, hanem joghurtban, különösen kalória szegény, a saláta pedig bármilyen krumplival vagy rizzsel szemben megállja a helyét, és még vitaminokban is gazdag.
A pulykamellet legalább 2 órát pácold.
Hozzávalók a páchoz:
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1/2 teáskanál chilli por
- 2 teáskanál friss citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 cm-es darab friss reszelt gyömbér
- 1 teáskanál só
Hozzávalók még:
- 50 dkg pulykamell
- 1 evőkanál olívaolaj
Hozzávalók a salátához:
- 1 fej saláta vagy jégsaláta
- 4 db paradicsom
- 4 db mozzarella sajt (lében úszó)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 kávéskanál friss vagy szárított oregánó
- 1 kávéskanál friss vagy szárított bazsalikom
- 1/2 kávéskanál friss vagy szárított kakukkfű
Először a pácot készítsd el. A gyömbért mosd meg alaposan, nem szükséges eltávolítanod a héját, és reszeld le sajtreszelőn Az összes hozzávalót öntsd egy tálba, keverd össze. A pulykamelleket szeld fel körülbelül 1 cm vastag szeletekre és klopfol ki. A húsokat tedd zárható dobozba, locsold meg a páccal, és legalább 2 órára tedd a hűtőbe.
Míg a hús pácolódik, készítsd el a salátát.
A salátát szedd leveleire, mosd meg, és csepegtesd le. A paradicsomot is mosd meg, majd vágd cikkekre. A mozzarella sajtot csepegtesd le, és vágd 1cm-es kockákra. A salátát kézzel tépd körülbelül 2 cm-es darabokra. Egy zárható edényben keverd össze a zöldségeket a sajttal és készítsd el az öntetet. Az olívaolajat keverd össze a citromlével, add hozzá a fűszereket, majd öntsd a salátára. Rázd össze, hogy mindenhova kerüljön az öntetből, és amíg a húst megsütöd zárd le az edényt, és tedd vissza a hűtőbe.
A serpenyőt melegítsd fel, öntsd bele az olívaolajat és helyezd bele a hússzeleteket.
Ne süss túl sokat egyszerre!
Az első 5 percben tegyél rá fedőt. Ha eltelt az 5 perc fordítsd meg a húsokat, és süsd meg a másik felüket is. Ha vizet enged a hús, ne ijedj meg, előfordul. Én ilyenkor leöntöm a vizet, hogy a hús tudjon pirulni.
A következő adag sütése előtt ilyenkor tegyél a serpenyőbe még egy kis olívaolajat.
Ha az összes húst megsütötted, kezdődhet a lakoma.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
[…] 15-20 percig. Ha letelt az idő, nincs más dolgod, mint óvatosan kicsomagolni őket a fóliából. Friss salátával a […]