A hír felröppenése óta, hogy Jamie Oliver éttermet nyit Magyarországon, figyelemmel kísértem az eseményeket és már nagyon vártam, hogy végre személyes tapasztalataim is legyenek. Egy kellemes baráti találkozó éppen megfelelő alkalom volt arra, hogy ellátogassunk az étterembe.
A budai várnegyed ideális választás volt az étterem számára, hiszen a vendégek különösen szép környezetben gyönyörködhetnek, miközben elköltik ebédjüket/vacsorájukat. Mi vacsorázni mentünk, és a kellemes őszi estében élmény volt a séta is a kivilágított ódon épületek között.
Annak ellenére, hogy késői vacsora időpontot választottunk (20:30) az étterem zsúfolásig volt emberekkel, és csak a teraszon akadt néhány hely. Mindenkit idevonz a név, amely mögött nyilván egy magas minőséget is feltételezünk. Az atmoszféra után a következő benyomást mindig az adja, hogy a felszolgáló, akit kapunk milyen. Azt gondolom a Zsidai családra és Jamie Oliverre jellemző maximalizmus meglátszik a személyzet munkáján és hozzáállásán is. A vendégek tisztelete mellett komoly szerepet kap az ételek és alapanyagok ismeretére kiterjedő tudás is.
Lássuk az ételeket!
Ahogy a neve is mutatja ez egy olasz étterem. Én így is indultam neki, hogy most olyan ételt fogok választani amit egy itáliai kis vendéglőben is szívesen megkóstolnék. Így esett a választásom a tarisznyarákos, avokádós bruschettára és a tarisznyarákos spagettire. Tarisznyarákot most kóstoltam először és nagyon ízlett. Szeretem a rákot, de a garnélarákos ételeknél már többször ért olyan kellemetlen meglepetés, hogy a ráknak intenzív tenger íze volt, rosszabb esetben enyhe fertőtlenítőszer íz is kiérezhető volt. A tarisznyarák ezzel szemben nagyon kellemes ízű volt. Az étel meglehetősen nagy adag volt, nem is tudtam elfogyasztani az egészet.
Párom grillezett báránybordát evett, amelyre már régóta vágyott. Az étel ezen a fa deszkán érkezett. Mellé került polenta chips, amely zseniális találmány (éppen ezért nagyobb adag is lehetett volna), pirított mogyoró, menta, citrusos joghurtöntet és fűszeres lila hagymás saláta. A bárány nagyon jól készült, omlós volt és ízletes a joghurtos öntet jól passzolt hozzá. A köret mennyisége lehetett volna kicsit több, de ezt leszámítva remek választás volt.
A csapatból volt aki egy igazi olasz klasszikust, pizzát rendelt és volt aki hamburgert kért, bár utóbbiról nem kifejezettem Olaszország jut eszembe, de mind a két étel finom és kiadós volt. A pizza tésztája pont megfelelő volt, nem volt sem túl puha, sem nagyon ropogós. A klasszikus hamburgernek pedig kifejezetten jót tett ez az olaszos csavar.
A melegen füstölt lazacfiléből készült saláta megjelenése is lenyűgöző volt, csodás tálalással érkezett és az íze is kiváló volt. Ketten is kipróbálták az érlelt rib-eye steak-et, amely a kép alapján nem tűnhet nagynak, pedig 300 g-ot nyomott. Én is belekóstoltam, és fenséges volt. Szaftos volt és omlós, tökéletese készült.
Kóstoltunk még frissen sütött olasz fokhagymás kenyeret és ropogósra sütött tintahalat is, amelyek a fotót már nem érhették meg, olyan gyorsan elfogytak.
Bár előre elterveztem, hogy milyen desszertet fogok választani, sajnos nem maradt már rá hely a gyomromban.
Talán az étterem telítettsége miatt, talán amiatt, hogy 7-en voltunk, a főtelekre majdnem egy órát kellett várnunk, ami azért elég sok, főként, hogy az előtelek megrendelésével egy időben a főételeket is megrendeltük. Ezt a kis kellemetlenséget leszámítva, elégedetten távoztunk. Az ételek minősége kifogástalan volt. Egy-két ételnél felmerült, hogy lehetett volna nagyobb adag is, de éhes senki nem maradt.
Értékelés
Az ételek minősége: | |
Az ételek mennyisége: | |
Választék: | |
Ár-érték arány: | |
Kiszolgálás: | |
Hangulat: | |
Összhatás: |
Andi mondta
Itt mi is jártunk, pont a két év végi ünnep között 2019-ben. Mivel este mentünk és a karácsonyi dekoráció még fent volt, a Budai vár és környéke pedig gyönyörűen kivilágítva, ezért nagyon hangulatos volt már maga a látvány is, ami bennünket fogadott az étteremben, ráadásul még túl sokan sem voltak. Az ételek pedig nagyszerűek, annyira jó az ízük, hogy én még ennyire finomat nem is ettem sehol. Gondolom, az alapanyagokat Olaszországból hozhatják. Nem gondoltam eleinte, hogy ennyire bejön ez a hely, de nagyon kellemes meglepetést okozott és még az árak is megfizethetőek. Csakis ajánlani tudom mindenkinek!