Honnan származik: Dél- és Kelet-Ázsiából származik, de mára már nagyon sok helyen termesztik. Többek között Indiában, Japánban és Ausztráliában is.
Melyik részeit használjuk: Gyökerét frissen vagy szárítva (porított) alakban használjuk.
Milyen az íze: Csípős ízű, gyümölcsös, kissé fűszeres aromájú.
Mit fűszerezzünk vele: Az indiai ételek elmaradhatatlan fűszere, de használjuk még mézeskalácsba, készíthetünk belőle limonádét, teát is.
Milyen élettani hatása van: Étvágygerjesztő hatású, segíti az emésztést, de kiválóan alkalmazható meghűlés esetén is. Nem csak belsőleg, hanem fürdőként is alkalmazzák.
Mit érdemes még tudni róla: Az a hír járja róla, hogy aki minden nap eszik gyömbért, sokáig fog élni.
Vélemény, hozzászólás?