Nincs is ennél egyszerűbb grillezni való. Ha valami igazán különlegeset szeretnél készíteni, de mégsem szeretnél sok időt ráfordítani, ez az étel neked való lesz. Bátran ajánlom főételként, de megállja a helyét az előételek között is.
Hozzávalók:
- 50-60 dkg kis méretű fehér vagy barna csiperke
- 20-30 dkg vékonyra szelt füstölt mangalica császárszalonna
- 1/4 kávéskanál oregánó
- 1/4 kávéskanál bazsalikom
- 1/4 kávéskanál kakukkfű
- 4-5 tekerés színes bors
A fűszereket a bors kivételével keverd össze. A gombát mosd meg, távolítsd el a tönkjét és a héját. A gombákat szórd meg borssal és a fűszerkeverékkel, amit az előbb készítettél. A fűszerkeverékből éppen csak egy kevés kell.
A megfűszerezett gombákat burkold be a szalonnával. Egy gombára, egy szelet szalonna jusson. Úgy tekerd be a gombákat, hogy lehetőleg a szalonna az egész gombát betakarja.
Mehet a grillrácsra. 5 percenkét érdemes megforgatnod, hogy egyenletesen süljön.
A parázs hőjétől függően, 20 perc alatt készre sül.
Tálalhatod steak burgonyával, salátával.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Dr Penczi Edit mondta
Kedves Dia!
Ez tényleg könnyen elkészíthető, és ízletes.
Eddig csak hússal próbálkoztunk, de a zöldségek tényleg feldobják az ízeket. Köszi Edit
Gasztrozseni mondta
Kedves Edit,
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Németh Jozsefné mondta
Sajnálom hogy éppen ma vettem gombát megcsináltam pörköltnek ,mert ugy gondoltam hogy tököt rántok és a közepébe halmot rakok+ petr.burg ubi saláta..Szerinted jo lesz?????icuka
Gasztrozseni mondta
Kedves Icuka,
Nagyon jól hangzik. Jó étvágyat hozzá!
szabó erika mondta
A grillezett gombát elkészítettem, nagy sikere lett. Érdemes kipróbálni, fantasztikus! Igaz a gombát nagyon szeretem.Köszönöm. Erika
Gasztrozseni mondta
Kedves Erika,
Nagyon örülök, hogy ízlett!