Amikor baráti összejövetelre készülünk, mindig igyekszünk olyan ételt készíteni, amivel még nem kínáltuk vendégeinket. Most Párom barátai érkeztek (mind pasik), ezért úgy gondoltam valami igazán férfias fogást készítek. Nos sikerült.
Amilyen gyorsan elkészült az egész vacsora olyan hamar el is fogyott. Számomra nagyon pikáns volt, de nem is bírom jól a csípős ételeket, viszont a fiúknak nagyon ízlett. Meg is jegyezték, hogy ez aztán igazi pasis fogás volt és nagyon dicsérték a mellé kínált mogyorós bébirépát, amely édeskés ízével jól passzolt a csípős szárnyakhoz.
A mai vacsorához a Family Frost termékeit használtam.
Hozzávalók:
- 2 csomag fűszeres csirkeszárny
- 1/2 csomag fűszeres, héjas burgonya
- 1/2 csomag bébirépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg sós pörkölt földimogyoró
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál mogyoróolaj vagy olívaolaj
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra..
A csirkeszárnyakat és a burgonyát felengedés nélkül pakold egy sütőpapírral bélelt gáztepsire és tedd a sütőbe 30 percre. Félidőben forgasd meg a csirkeszárnyakat és a krumplikat is.
Közben készítsd el a bébirépát.
Forralj vizet, és amikor már lobog, dobd bele a bépirépát, és főzd 10 percig. Ha lejárt az idő szűrd le. Amíg a bébirépa kicsit lecsöpög, a hagymát szeld fel vékony csíkokra. Egy wokkot vagy egy teflon serpenyőt hevíts fel, öntsd bele az olajat, és mehet bele a vékony csíkokra vágott hagyma is. Közepes lángon pár perc alatt a hagyma szép üvegesre párolódik, meg is pirul picit, ekkor mehet hozzá a bébirépa és a só. A répát is pirítsd meg picit, végül add hozzá a felaprított mogyorót. Mivel a mogyoró már eleve pirított, nem kell már pirítani, csak kicsit átmelegíteni a többi alapanyaggal.
Amikor minden elkészült már fogyasztható is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Balogh József mondta
Kedves Dia! Szeretném megkérdezni,hogy nem csípős csirkeszárnyat is lehet kapni? Válaszod előre is köszönöm.Tisztelettel Balogh József.
Nyersné Vajda Márta mondta
Kedves Józsi,
hentestől megéri egyszerre több kg pácolatlan csibeszárnyat venni, és azt tisztítás után tetszésed szerint fűszerezheted, sütheted. Kb. 10 darabonként zacskóvzva a mélyhűtőben türelmesen kivárják sorukat. Amúgy ha a boltban leveszel a polcról egy mézes-mázas csípős csibeszárny fűszerkeveréket, vagy bármi mást, a mobiloddal fényképezd le az összerevőit. Otthon simán el tudod készíteni, azt tesszel bele vagy hagysz ki belőle, amit jónak látsz… ;)
Üdv.: Márti
Gasztrozseni mondta
Kedves József,
Én úgy tudom, hogy jelenleg csak csípős verzióban lehet kapni.