Ha nem próbáltad még a mexikói konyhát elsőre talán ijesztőnek tűnhet ez a sok idegen ételnév. De amilyen bonyolult a nevük, annyira egyszerű elkészíteni őket. Különleges fűszeres, pikáns íz világ. Egy kis különlegesség, hogy feldobd a hétköznapokat.
Hozzávalók a guacamoléhoz (6 adaghoz):
- 3 érett avokádó
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál citromlé
- 1 kávéskanál só
- csipetnyi bors
Hozzávalók a páchoz:
- 1 kg vékony csíkokra vágott csirkemell
- 1 csomag fajitas fűszerkeverék (de Te is elkészítheted)
- 1 dl fehérbor
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
Hozzávalók a tortillához:
- 20 dkg finomra őrölt teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 kávéskanál só
- 0,5 kávéskanál sütőpor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl hideg víz
Hozzávalók a csirkés raguhoz:
- 1 kg vékony csíkokra vágott, bepácolt csirkemell
- 1 teáskanál só
- 1 nagy fej vöröshagyma vékony csíkokra vágva
- 3 nagy paprika (ha mind a 3 más színű mutatósabb lesz az étel) vékony csíkokra vágva
- 1 lime leve
Amire még szükségünk lesz:
- 1 doboz babpüré
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 15-20 dkg reszelt cheddar sajt
Először készítsd el a pácot, majd forgasd bele a sózott, vékony csíkokra vágott csirkehúst. A csirkehúst pácold egy éjszakán át.
A guacamolét is elkészítheted előző este, hogy jól összeérjenek az ízek. Az avokádókat hosszanti irányban vágd félbe, a magot emeld ki, majd kanalazd ki a héjból. A gyümölcshúst villával törd össze, keverd hozzá a joghurt felét, az összezúzott fokhagymát, a citromlét, a sót és a borsot.
A tortillához az összes hozzávalót keverd össze. A tésztát addig gyúrd, míg nem lesz ragadós, mégis lágy marad. Ha ragad apránként adagolj lisztet hozzá, ha pedig túl száraz adj egy kevés vizet hozzá. Fél órát pihentesd a tésztát, majd száraz serpenyőben mindkét oldalát süsd meg. Ne lepődj meg sülés közben a tortilla, a sütőportól hólyagosodik. Fontos, hogy a lepények ne száradjanak ki, ezért sülés után tekerd őket konyharuhába.
A csirkés raguhoz a csirkehúst párold meg az olívaolajon. Add hozzá a paprikákat és a hagymát. Az egészet fedő alatt párold. A paprika és a hagyma kicsit maradjon ropogós, úgy az igazi. Ekkor öntsd rá a lime levét és keverd össze vele.
Nincs más hátra mint megtölteni a tortillákat. Először a babpürével kend meg a lepényt, ezután jöhet rá a csirkés ragu, majd a guacamole és sajt. Ízlés szerint tehetsz bele natúr joghurtot is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
Vélemény, hozzászólás?