Gyermekkoromban töménytelen mennyiségű málnát ehettem Nagyszüleim kertjéből, sőt még a piacra is vittünk eladni. Emellett természetesen mindig készített Nagymamám jó nagy adag málnaszörpöt is, amit aztán nagyon beosztottunk, hogy sokáig kitartson. Persze ez lehetetlen küldetés volt, hiszen mindig rájártunk, amikor nem figyeltek.
Aszalt szilva
Cukormentes szilvalekvár
A legfinomabb lekvár szerintem a Szatmári szilvalekvár. Az elkészítésének komoly hagyománya van. Nem mindegy, hogy milyen szilvából készül, milyen edényben, a szilva milyen formában van. A legfontosabb jellemzője, hogy nagyon lassan főzik, és hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
[Tovább olvasom…]
Szilvás lepény
Kiváló magyar gyümölcs, mégsem örvend akkora népszerűségnek, mint a barack, a dinnye vagy a szőlő. Pedig kiváló dolgok készíthetők belőle. Például, a teljesség igénye nélkül: szilvás gombóc, hideg szilva krémleves, cukormentes szilvalekvár. Ne hagy ki, készíts Te is valami finomat belőle.
[Tovább olvasom…]
Szilvás gombóc Gasztrozseni módra
Beköszöntött a szilva szezon. Végre van finom, érett, zamatos magyar szilva. Nekem ilyenkor az első gondolatom a szilvás gombóc. Gyerekkoromban is imádtam, csak akkor kicsit másképp készült. Fehérliszttel és jó sok fehér cukorral. De ez már a múlt, hiszen nincs az az étel, amit ne lehetne elkészíteni egészségesebb verzióban.
[Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások