Ezt a desszertet egy hasonló ízvilágú fagyi ihlette, amit idén nyáron fedeztem fel. Mivel lassan beköszönt az ősz, és a fagyi szezon is lecsengőben van, arra gondoltam egy kevésbé hideg desszert kiválóan felidézheti majd ezt a friss és üde nyári ízt, még a hideg téli estéken is.
[Tovább olvasom…]
Hazafias desszert
A nemzeti ünnep engem is megihletett. Én ezzel a különlegességgel szeretnék tisztelegni az 1848-as Szabadságharc igazi hősei előtt. Az édesség alapját a panna cotta adja, ami ugyan egy olasz édesség, mégis úgy gondoltam, ha már ilyen szép idő van, nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában. Ezzel a desszerttel nem lesz sok dolgod.
Profiterol di Bosco
Ez egy igazán különleges édesség és nem azért mert én találtam ki, hanem mert két desszertet kereszteztem. Na persze nem azért mert kettőt lapoztam a szakácskönyvben. Panna cottát szerettem volna vendégeimnek kínálni, az erdei gyümölcsmártást a szokott módon el is készítettem, viszont a már bevált lapzselatin hiányában, egy zseléfix nevezetű dolgot vettem. [Tovább olvasom…]
Legutóbbi hozzászólások