Vannak sütik, amelyeket mindenki szeret. Szerintem a brownie is ilyen. Biztosan nincs két egyforma recept. Van aki gyümölccsel készíti, van aki magokkal, van aki vanília fagyival tálalja vagy esetleg tejszínhabbal, de simán minden „adalék” nélkül is nagyszerű, amit a sok csoki és vaj garantál. Éppen ezért ez nem egy diétás sütemény, de vendégvárónak vagy ünnepi asztalra tökéletes választás.
Én azzal igyekeztem kicsit kalóriaszegényebbé tenni, hogy cukrot pluszban nem tettem hozzá, valamint sima fehér liszt helyett, tönkölylisztet használtam.
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki (legalább 60% kakaótartalmú)
20 dkg vaj
4 egész tojás
10 dkg tönköly finomliszt
10 dkg durvára tört dió
csipetnyi só
A sütőt melegítsd elő 170 C fokra.
A csokit a vajjal együtt olvaszd fel gőz fölött. Közben a tojásokat egy kézi habverővel kicsit verd fel. Nem kell felhabosítani, csak legyen szép egységes.
Amikor a vaj és a csoki szépen felolvadt, a kézi habverő segítségével keverd hozzá a tojásokhoz. A lisztet is szitáld hozzá és keverd össze. Egy tepsit (én 20 x 30 cm-es tepsit használtam) bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. A durvára tört diót szórd a tetejére és mehet is a sütőbe 30 percre. Ennyi idő alatt tökéletesre sül.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?