Ritkán ragad magával ennyire egy sütemény, de ezzel a recepttel nem tudok betelni. Egyszerűen fantasztikusan egyszerű elkészíteni. Arról nem is beszélve, hogy mennyire egészséges. Igazán kevés hozzávaló elég ehhez a nagyszerű finomsághoz.
Túlérett banánt nem nehéz „előállítani”, nekem rendszeresen sikerül, amikor a hűtő fiókjában a sok zöldség és gyümölcs között hátra keveredik. A mandulavajat és a paradiót a Myproteintől rendeltem. A mandulavaj telítetlen zsírsavak kiváló forrása, míg a paradió vagy más néven brazildió egy magas fehérje és szelén tartalmú dióféle.
Hozzávalók a mini (18 cm átmérőjű tortaformához) adaghoz:
- 20 dkg (pucolt súly) túlérett banán
- 5 dkg mandulavaj
- 1 dkg natúr kakaópor
- 3 dkg aprított brazildió
- 2 csipetnyi fahéj
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra.
A banánokat pucold meg, majd egy villával törd össze őket. A mandulavajat melegítsd fel kicsit, hogy könnyedén keverhető legyen. Ehhez elég betenni a mikróba 2 percre közepes hőfokon. A pépesített banánt és keverd össze a mandulavajjal, majd mehet hozzá a kakaó és a fahéj. Alaposan keverd össze. A paradiót késsel aprítsd fel durvára, majd keverd hozzá a masszához.
A tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, az oldalát vékonyan kend ki a mandulavajjal, majd öntsd bele a tésztát. Mehet is a sütőbe 25 percre.
A sütési idő lejárta után, a tortaformát vedd ki a sütőből, és a browniet hagyd kihűlni a formában. Ha kihűlt már fogyasztható is.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Vélemény, hozzászólás?