Tegnap nagyon sok dolgom akadt, és úgy gondoltam estére halasztom a nagy bevásárlást. Igen ám, de este már kedvem nem volt hozzá, hogy órákon keresztül válogassak, ezért úgy gondoltam elnapolom a dolgot. Ma reggel pedig villámként hasított belém a felismerés, hogy nincs itthon semmi, amit reggelire ehetnénk.
Gyors hűtő és spájz szemle után úgy döntöttem, hogy sütök egy sós muffint, ami önmagában, de akár vajjal és sonkával is kiváló. Az egész folyamat nem tartott tovább 30 percnél, és igazán laktató kis finomságok születtek.
Hozzávalók:
- 20 dkg tönkölybúza finomliszt
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 db egész tojás
- 2,5 dl 1,5%-os tej
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 5-6 levél friss bazsalikom
- 4-5 db apró kockára vágott aszalt paradicsom
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
Készíts elő minden hozzávalót. Az aszalt paradicsomot vágd fel apró kockákra. A bazsalikom leveleket tépd el apró darabokra, a sajtokat reszeld le.
A folyamat igazán egyszerű lesz. A lisztet keverd össze a sóval és a sütőporral, majd add hozzá a többi alapanyagot, és jó alaposan keverd össze.
A muffinsütőt béleld ki a kis papírkosárkákkal, vagy vajazd és lisztezd ki a formát. Én papírkosárkákat használtam, és mindegyikbe 2-2 evőkanál tésztát tettem.
A 200 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt tökéletesre sül.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | igen |
Anna Hibszky mondta
Kedves Dia!
Nagyon tetszett ez a recepted, mivel nem édesség! El fogom készíteni! Köszönöm szépen!
Gasztrozseni mondta
Kedves Anna,
Szerintem nem csak az édesség lehet finom, hanem ezek a kis sósságok is. Bízom benne, hogy ízleni fog!
RosTi mondta
Tényleg egyszerű és finom lehet… Kipróbálom!
Gasztrozseni mondta
Kedves RosTi,
Remélem ízlik majd!