Ahogy közeledik a tavasz egyre türelmetlenebbül várom a friss idény zöldségeket és gyümölcsöket, annak ellenére, hogy minden nap kerül belőlük a tányérra. A szervezetem valahogy többet és többet akar. Éppen ezért nem csak a friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztom, hanem az ételekbe is egyre többet teszek belőlük. Nálunk nagyon népszerűek a gyümölcsös ételek, akár húsokkal kombinálva is.
Ebben a receptben az a nagyszerű, hogy könnyű, de mégis tartalmas. És, hogy a csirkemellről ne az jusson eszedbe, hogy száraz, segítségül hívtam egy egyszerű pácolási módot.
Hozzávalók a pácoláshoz:
- 2-3 dl 1,5 %-os tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es darab friss gyömbér
- só
- bors
Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db alma
- 1 nagy pohár 12%-os tejföl
- 10-15 dkg pizza mozzarella
Először kezd a pácolással.
A csirkemell filét szeleteld fel 7-8 mm vastag szeletekre és klopfold kii őket. Közben mindkét felüket enyhén sózd és borsozd meg.
A kiklopfolt hússzeleteket tedd egy zárható edénybe. Önts rá annyi tejet, hogy éppen ellepje őket. Ezután a fokhagymákat fokhagymanyomón át add a tejhez, és reszeld bele a friss gyömbért.
Zárd le az edényt és 1,5-2 órára tedd a hűtőbe, hogy pác átjárja a húst.
Míg a hús pácolódik készítsd elő a többi hozzávalót.
A vöröshagymát szeleteld fel vékony karikákra. Az almát is szeld fel 4-5 mm vastag szeletekre. A sajtot én nem reszeltem, hanem sajtszelővel szeltem fel, így jobban be lehet borítani vele a húst.
Ha a hús pácolási ideje lejárt, neki láthatsz.
A sütőt melegítsd elő 200 C fokra.
Egy jénait lehelet vékonyan kenj ki olívaolajjal. Mehetnek bele a lecsepegtetett hússzeletek. Ha a húsokon marad némi gyömbér vagy fokhagyma darab, ne szedd le róla, hiszen attól csak finomabb lesz.
A hússzeleteket már a jénaiban ismét borsozd meg kicsit. Majd jöhet rá a vöröshagyma, arra pedig az alma, és végül a sajt. A lényeg, hogy minden hússzeletet boríts be. Végül pedig az egészet öntsd nyakon a tejföllel.
Tegyél rá alufóliát, majd mehet a sütőbe. Lefedve süsd 15-20 percig, ami alatt a hús teljesen átsül.
Ha túl sok levet enged, egy részét kanalazd le róla. Nem szükséges mindet, hiszen a grillezésnél úgy is sok elpárolog belőle.
Ezután vedd le róla az alufóliát és 220 C fokon, körülbelül 10 perc alatt pirítsd meg a tetején a sajtot.
A többféle hagyma, a gyömbér és a fűszerek igazán különleges ízt varázsolnak, ezért én olyan köretet javaslok, ami viszonylag semleges és nincs külön harsány íze. Én például párolt kölest készítettem mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Bonyolultság: | |
Hozzávalók ára: | |
Elkészítési idő: | |
Fitness mutató: | |
Vega: | nem |
ilona mondta
ki fogom probálni nagyon biztató
István mondta
Kedves Dia!
Eldöntöttem,h megpályázom a család legjobb szakácsa címet, a Tőled kapott nagyszerű receptek segítségével nagyok az esélyeim.Amint 1-1kaja elkészül referálok.
Üdvözlettel: István.
Gasztrozseni mondta
Kedves István,
Várom a beszámolót, hogy milyen eredményt értél el a házi bajnokságon.:)
Kovács Jánosné mondta
Én is kifogom próbálni, köszönöm a receptet.
Kmetyo Gábor mondta
Köszönöm a jó tanácsokat és a még jobb recepteket!!! Ez a Csirkemell almával nagyon jól hangzik , biztos kipróbálom!! Köszönöm, üdvözlettel : Gábor
Marcsi mondta
Szia Kedves Dia!
Szenzációs receptjeid vannak! Már egy párat kipróbáltam és nagyon tetszettek.
A csirkemell almával nagyon remeknek tűnik, hamarosan ki fogom próbálni!!
Köszönöm!
Üdv. Marcsi
Gasztrozseni mondta
Kedves Marcsi,
Nagyon köszönöm, örülök, hogy ízlenek a receptjeim.
Kata mondta
Nagyon jól néznek ki az ételek, az igazság az én még nem vagyok jártas a főzésben, de nagyon szertnék megtanúlni egészséges ételeket késziteni, mert a párom és énis változtatni szeretnénk az étrendünkön!
Gasztrozseni mondta
Kedves Kata,
Becsülendő az elhatározás. Tudom, hogy ez nehéz döntés és sok akarat, de hidd el, lehet finomakat enni, akkor is ha egységesen táplálkozol. Én ehhez nyújtok segítséget.
Marcsi mondta
Szia Kedves Dia!
Örömek okoznak a receptjeid és ezt köszönöm!
Vasárnap elkészítettem az almás sajtos csirkemellet. Nagyon finom, puha lett, csak én nem annyira szeretem az intenzív vöröshagyma ízt, de az is lehet, hogy nagyobb fejet szeleteltem rá. Legközelebb annyit változtatok rajta, hogy előtte megpárolom a hagymát.
Köszönöm szépen és további jó egészséget.
Üdv Marcsi
Gasztrozseni mondta
Kedves Marcsi,
Nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm, én is hasonló jókat kívánok Neked!