Imádok grillezni. A nyár nálunk egyet jelent azzal, hogy gyakorlatilag hetente készül valamilyen finomság a grillen. Eddig azt hittem, hogy mindent tudok erről a műfajról, de Serényi Zsolt – A tetovált séf könyvének elolvasása után rájöttem, hogy még csak az alapoknál járok, és rengeteg olyan dolog létezik még ezen a műfajon belül, amiről nem is hallottam. Kiderült számomra, hogy mi a különbség a grillezés és a barbecue (BBQ) között, és megtudtam mi az a kamadó grill és a töltény szmóker.
Kiváló receptek vannak a könyvben. Nem csak szaftos húsok receptjeit találod meg, van minden az előételektől a desszertekig. Grillreggeli, padlizsánsteak, kacsás tésztawrap, mediterrán borjúburger, kecskenyárs, BBQ marhaszegy, ropogós, rumos ananász, palacsinta és ez csak néhány étel a teljesség igénye nélkül. Ráadásul olyan pontos leírást kapsz a szükséges eszközökről is, hogy melyikkel milyen ételt lehet készíteni, milyen hőfokot kell használni, hogy milyen kiegészítő eszközre lesz szükséged az ételek elkészítése során, hogy kimerem jelenteni, hogy ez nem „csupán” egy szakácskönyv, ez egy oktató könyv.
Ennél jobb időpontban nem is érkezhetett volna a könyv az életembe. Előttünk a nyár és sok kiváló remek recept. Nekem már megvannak a kedvenceim, amelyeket biztosan el fogok készíteni. Ajánlom neked ez a könyvet, ha szeretsz grillezni, és bátran kísérletezel új elkészítési módokkal, és mindenképpen szerezd be akkor is, ha még csak most kezded elsajátítani a szabadtéri sütögetés fortélyait. Ide kattintva már meg is tudod rendelni.
Vélemény, hozzászólás?